[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] Następnie możesz podzielić kalorie na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] Produkty sa raczej dobre. A to ze moga być jalowe to ki nie przeszkadza. Produkty ww to kasze ryze platki owsiane otreby chleb pełnoziarnisty makaron durum. Bialko to. Wpc jaja kurczak wieprzowina nabial ryby. TłusZcze to maslo oliwa z oliwek olej z pestek winogron migdaly nasiona chia wiork kokosowe. Moim celem nie jest bycie kulturysta i nie [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] się też sugestie mówiące, że wyższe spożycie jaj może zmniejszać ryzyko udaru… Jak więc podchodzić do konsumpcji jaj w świetle dostępnych danych? Jedne badania mowia, ze jaja wplyw maja na poziom cholesterol, inne, ze konsumpcja cholesterolu nie ma znaczenia na jego poziom we krwi itd. W kazdym w tych przypadkow trzeba po prostu kierowac sie [...]
" a wogule to po co ci to? zapewne nie ważysz 140kg i nie jesteś non stop on, więc zwykłe jedzonko wystarczy " może komuś zależy na samych białkach jaj (np. mi) i troche srednio mi sie usmiecha kupowac cale jaja a żółtka spuszczać w kiblu. Ot po co mi to. Niesamowite, nieprawdaż ? Zmieniony przez - Piotrrrrrr w dniu 2007-04-20 14:36:55
[...] co on wyudaje ?? jak koks nie jest taki drogi aż osłonki lekarz to wszystko idzie. A po drugie nierozumiem wypowiedzi że ważyłem 97 kg i miałem nadciśnienie i coś w żołądku jaja ja ważyłem 115 kg i ciśnienie 120/75 i rzadnych problemów w każdym sporcie trzeba mieć kondycję biegać a nie ****a tylko na siłownię. Organizm musi być wydolny a nie [...]
[...] przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] kalorii i zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Zona nie chce bym badał\ nasienie bo twierdzi ze będziemy sie martwić jak będziemy się starać o dziecko , tylko ja sie bardziej obawiam o to ze jaja mogą za jakiś czas sie całkowicie wyłączyć i wtedy będzie problem a takto zawsze jest nasienie i inseminacja będzie możliwa .Wiem ze Aleks jestes spoko gość i dziękuje ci z [...]
Cześć! Jako osoba początkująca zamiast skupiać się na dodatkach, które możesz brać skup się na podstawach. Zacznijmy od jedzenia, bo to podstawa. Sprawdź ile kalorii potrzebujesz, poniższy artykuł pozwoli Ci to ustalić:
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Aby schudnąć najlepiej ułożyć sobie jadłospis, który będzie smaczny i zdrowy oraz będzie dostarczał mniej kalorii niż potrzebujemy. Szukanie rozwiązań w postaci shake'ów i kaszek z reguły przynosi odwrotny efekt, gdyż po etapie gdy waga spadła mamy efekt jojo, bo nie zmieniliśmy nawyków, które są newralgiczne przy pozbywaniu się nadmiaru [...]
[...] ze nie masz kuchenki w pokoju ale w akademiku tak- usmaż więc sobie na zapas placków z płatków owsianych i np wtartego w nie jabłka - na śniadanie jak znalazł ;-) a surowe jaja jak najbardziej, tyle żeby były z dobrego źródła- od szczęśliwych kur i nie fermowe i myj przed wbiciem :) Placki z jabłkami [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] Fajnie by było jakbyś podzielił dobrze makroskładniki. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]